Anoniem surfen met een VPN: Alles wat je wilt weten

Je wilt graag anoniem surfen of websites bezoeken die in een bepaald gebied geblokkeerd zijn – bijvoorbeeld in het buitenland.

Om anoniem te blijven of om geblokkeerde websites toch te bekijken kun je gebruik maken van een VPN server. Waarom anoniem surfen gunstig is en wat een beveiligde server inhoudt delen we graag met je.

Top 3 beste VPN providers van 2019

cyberghostlogo

CyberGhost

cyberghostlogo

CyberGhost

cyberghostlogo

CyberGhost

Hoe werkt een VPN?

Je kunt van zo’n server gebruik maken door een abonnement te nemen bij een dienst die dit aanbiedt. Soms is zo’n server gratis, maar vaak kun je betaald een abonnement afsluiten.

De gratis versies werken niet altijd optimaal, dus een betaald abonnement is vaak het meest gunstig. Gemiddeld kost dit een tientje per maand, of soms zelfs minder – dit is dus niet veel als je er vanuit gaat dat volledig anoniem surfen dan mogelijk is.

  • Het IP-adres is niet zichtbaar
  • Je kunt veilig bestanden met gevoelige informatie versturen en ontvangen
  • Je kunt gebruik blijven maken van Nederlandse streaming sites in het buitenland
  • Veilig gebruik van openbare Wi-Fi netwerken
  • Je kunt je bankzaken veilig regelen

Is dit wat je zoekt? Meld je vandaag nog aan om gebruik te maken van een VPN server!

Waarom anoniem surfen?

Anoniem surfen kan meerdere voordelen hebben, bijvoorbeeld als je informatie wilt versturen of opzoeken die nogal gevoelig ligt, als je bezig bent met praktijken die misschien niet helemaal legaal zijn, als je gegevens wilt versturen waar niemand mee te maken heeft of misschien wil je wel dingen opzoeken waarvan je niet wil dat iemand ook maar weet dat jij naar zulke dingen zoekt.

Wat de reden ook is, je wilt graag zorgeloos kunnen surfen op het internet, volledig anoniem. Met een VPN is dat mogelijk, maar wat is dat precies? We leggen het graag uit!

Wat is een VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network. Dit is een dienst die je kunt gebruiken om anoniem te kunnen surfen. Bij een VPN wordt gebruik gemaakt van een versleutelde verbinding tussen jouw apparaat en de VPN server.

Je kunt dit zien als een tussenstation waarmee jouw verzoek door wordt gestuurd. Alles wat je stuurt, verzend of jouw surfgedrag wordt dus omgeleid waardoor het niet achterhaald kan worden. Daardoor kun je anoniem surfen – de verbinding is versleuteld.

  • Websites kunnen niet achterhalen wie jij bent als je gebruik maakt van een VPN omdat je IP-adres niet zichtbaar is;
  • Je kunt in het buitenland gebruik maken van Nederlandse content (bijvoorbeeld Netflix, NPO gemist of andere streaming sites) die normaliter geblokkeerd worden. Doordat je een Nederlandse IP gebruikt is deze content wel zichtbaar.
  • Door een versleutelde VPN kun je anoniem surfen en kan niet worden achterhaald welke websites je bezoekt of wat je verstuurt of ontvangt.

De website die jij bezoekt ziet het IP-adres van de server waardoor jouw IP-adres niet achterhaald kan worden en dus veilig is.